26 Haziran 2014 Perşembe

Balkanlar Gezisi 8. Gün (22-29 Ağustos 2010)

8. Gün (Pazar) Herceg Novi (Karadağ)-Dubrovnik-İstanbul

Sabah 04.00'de otelden hareket ettik, Rehberimiz Karadağ'dan Hırvatistan'a geçeceğimiz için sınırda kalabalık olur diye endişe etti. Gerçekten de çok kalabalık vardı ve uçak kaçacak diyerek bizim otobüsü en önden geçirdiler. Dubrovnik Havalimanından uçuş saatimiz sabah 07.35 'deydi. Uçak saatinde kalktı ve 1,5 saatliık bir yolculukla İstanbul'a geldik. Yorucu fakat çok güzel bir gezi oldu.


Genel Bilgiler:

1- Bu geziyi Pronto Tur ile yaptık. Seyahatlerde çok önemli olan tur rehberi konusunda çok şanslıydık. Rehberimiz Türkan Sancaklı isminde çok zarif, çalışkan,özverili bir Balkan kökenli hanımdı. Herkese çok yardımcı oldu.

2- Balkanlarda 6 ülke turunda çook uzun süreler otobüste geçiyor. Otobüsler bizim tur otobüsleri kadar modern olmasa da klimaları çalıştı, bir kez yolda bozuldu, biraz beklendi, başka bir otobüs geldi onunla yola devam edildi. Yolların standardı pek iyi değil, Arnavutluk'da dikkatli yolculuk yapmak gerekiyor, pek kurallara uyulmuyor.

3-THY ile uçuldu, 5 akşam yemeği tur ücretine dahildi. Programa 2 gece ekstra akşam eğlencesi konulmuştu, o geceler otelde yemek ücrete dahil değildi. Biz ekstra eğlencelere katılmadık, kendimiz dışarda yedik. 

4- Gittiğimiz her yer çok güzeldi, doğal, bozulmamış, mütevazi yaşamların sürdürüldüğü yerler. Balkan ülkeleri bozulmadan bu güzel hali ile mutlaka gidin görün.
Hem Osmanlı izlerini görmek, hem aynı dili konuşan insanlar ile sohbet etmek çok güzel. Genellikle de Türkiye'den daha çok insanın oralara gitmesini istiyorlar.

5-Savaşın izleri hala dururken, çok acılar yaşanmış olmasına rağmen insanlar hayata tutunmaya çalışıyorlar. Morallerini, neşelerini kaybetmemeye çalışıyorlar. Hala birbirleriyle çarpışmış insanlar aynı şehirlerde yaşamaya devam ediyorlar. Umarım onca acıdan ders almışlardır. Genç mezarları şehirlerin içinde parklarda gözler
önünde duruyor.

6- Gittiğimiz Balkan şehirleri Avrupa şehirleri gibi pahalı değil, yiyecek fiyatları uygun.


7- Tur Ücreti (2 kişi) : 1488 €=3.065 TL 
(Zorunlu seyahat sigorta+tam kapsamlı sig.farkı+havaalanı vergisi dahil)

Diğer harcamalarımızı gezi üzerinden epeyi bir zaman geçtiği için hatırlamıyorum. Tur ücretine sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri dahil (2 gece hariç) olduğu için ve ekstra tur sayısı fazla olmadığı için çok fazla harcama yapılmadı. Harcama yapılsa bile yiyecek, içecek, hediyelik fiyatları  İstanbul fiyatları ile karşılaştırılmaz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder