21 Mayıs 2019 Salı

(3.Gün-Paris) Paris-Bremen-Hamburg Gezisi (10.04.2019-20.04.2019)

3.Gün (12.04.2019) Cuma

Bu gün müze pass'larımızı kullanacağız. 2 günlük aldığımız ve ardışık günlerde kullanma zorunluluğu olduğu için bu gün ve yarın Paris'de müze günlerimiz. Bu gün iki büyük müze Louvre ve d'Orsay'ı dolaşacağız. Sabah erkenden metro ile Louvre Müzeye gittik. Müze pass'larımızı buradan başlattık. Çok kuyruk olmadığı için piramit girişinden rahat girdik. Çok kalabalık olunca müze pass'ları olanları başka bir kuyruktan bekletmeden içeriye alıyorlar.Daha önce her iki müzeyi dolaşmıştık. Louvre Müzesindeki Marly atları heykellerini müze kapanmadan son anda görmüş ve pek bir şey anlamamıştık. Bu defa ilk önce onları görmeye gittik. Sonra bitmez tükenmez resimler, resimler...






Marly Atları (Guillaume Coustou 19.yy)













Samothraki Nikesi (MÖ:3 yy.)
Müzenin bir başka yıldızı Samothraki Nikesi (MÖ.3.yy)



Louvre Müzesinde resim dersi

Resimler resimler

Kalabalık
Bu defa geçen sefer gördüğümüz bir çok bölüme hiç uğramadık..Tabi Mona Lisa ablamıza uğramadan olmazdı, onun tam karşısında Paolo Veronese'nin Cana'da Düğün isminde müzenin en büyük ve bence çok güzel tablosu asılıydı. Onu kaldırmışlar, Mona Lisa yalnız kalmış.
Önünde cam olduğu için parlayan Mona Lisa 

Mona Lisa kocaman salonda şu karşıdaki tek resim
Louvre Müze'de 3 saat dolaştıktan sonra dışarı çıktık, müze dolaşmak çok yorucu...Müzenin önündeki Arc de Triomphe du Carrousel'in altından geçerek Jardin des Tuileries'e geldik. Burada oturanlara katılarak güneşlendik ve dinlendik.


Arc de Triomphe du Carrousel (Napoleon'un zaferleri adına 1806)

Jardin des Tuileries

Bahçelerde keçiler


Passerelle Solferino (Seine nehri üzerindeki çok sayıdaki yaya köprülerinden)
Turist tayfasına rahat yok, hemen iki müzeyi birbirine bağlayan köprüden geçerek  d'Orsay müzeye gidiyoruz. Ben bu müzedeki eserleri çok seviyorum. Paris'in bu yüzyıl başından kalma istasyon binası yıkılmayarak müze olarak değerlendirilmiş ve zengin Empresyonist sanat koleksiyonu ile ziyaretçilerine hizmet vermeye devam ediyor.

d'Orsay Müze


Gustave Caillebotte

Renoir

Manet ile ders

Paul Cezanne

Vincent Van Gogh

Vincent Van Gogh

Vincent Van Gogh

Osman Hamdi Bey

Vincent Van Gogh

Frederic Bazille

Renoir

Edgar Degas

d'Orsay kafe
Bu müzede de 4 saat geçirmişiz. Paris'e gelirseniz bu Müze'ye mutlaka gelin. Çok güzellikler göreceğiniz garanti. Bu arada bazı resimleri bulamadık, Van Gogh'un Starry night over the Rhone  resmini geçen gelişimizde çok beğenmiştik, yine göreceğiz diye heyecanlanmıştık fakat salonlarda aradık bulamadık, sonunda görevliye sorduk özür dileyerek resmin Londra'ya sergiye geçici gittiğini söyledi. 

Metro ile otele döndük.Dinlenmemiz lazım yarın tekrar müze günümüz.

4.gün için tık tık



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder